Terug
Hoe kunnen we helpen?

Vrijwilliger Collectieregistratie

Momenteel is het Vrijheidsmuseum op zoek naar een vrijwillige medewerker m/v/x in het archief.

Inzet: hele of halve dagen, bij voorkeur op een vaste dag in de week. In deze vrijwilligersfunctie bereidt u historische stukken voor op een plaatsje in het archief of in de expositie. U doet dit door de stukken te beschrijven, te scannen/fotograferen en te verpakken. Na een inwerkperiode doet u dit werk grotendeels zelfstandig. Archiefmedewerkers kunnen goed met een computer omgaan, werken nauwkeurig en hebben geen bezwaar tegen routinematig werk. Herkent u zichzelf hierin, meld u dan aan! Op dit moment zoeken wij 1 vrijwilliger voor de collectie textiel (kennis van kleine kledingreparatie is een pre.

Het museum biedt een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Het Vrijheidsmuseum is een historisch educatief museum dat voor jong en oud het grensoverschrijdende en multiperspectieve verhaal vertelt van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen. Centraal staat de Tweede Wereldoorlog, in samenhang met de geschiedenis van de 20e eeuw én de actualiteit.  

Belangstellenden kunnen een bericht sturen naar het Vrijheidsmuseum t.a.v. [email protected] o.v.v. vrijwilliger collectieregistratie.