Terug
Hoe kunnen we helpen?

Hoger onderwijs

Het Vrijheidsmuseum is een historisch-educatief museum dat het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen laat zien. Het museum vertelt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in een regionale, nationale en internationale context, plaatst deze geschiedenis in de 20e eeuw en verbindt het met de actualiteit.

In verschillende educatieve programma’s biedt het museum voor het hoger onderwijs een interactieve verdieping in centrale thema Vrijheid. Deze programma’s voor het HBO en WO zijn breed opgezet en worden toegespitst en op maat gemaakt op het niveau en de studierichting van de groep. Wilt u uw eigen educatieve programma combineren met een van de bestaande educatieve programma’s van het museum? Neem voor de mogelijkheden contact op met het Vrijheidsmuseum via welkom@vrijheidsmuseum.nl.

Het Vrijheidsmuseum biedt onderstaande programma’s ook aan voor lerarenopleidingen. In dat geval zal de museumcoach die de groep begeleidt extra de nadruk leggen op de educatieve grondslag van de educatieve programma’s. U kunt tijdens uw aanvraag in het formulier bij ‘opmerkingen over de groep’ aangeven dat het om een lerarenopleiding gaat.

Werkbezoek

Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan het Vrijheidsmuseum, maar wilt u toch nog even de proef op de som nemen? Dat kan. Bel naar 024-3974404 of mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl. U ontvangt dan twee vrijkaarten voor het museum. U bent van harte welkom!

Lunchmogelijkheden voor schoolgroepen: Smikkellunchbox - € 5,95 p.p.

U kunt voor uw schoolgroep een Smikkellunchbox bestellen. Deze lunch is verpakt in een handzaam tasje en wordt ter plekke uitgedeeld. De Smikkellunchbox bestaat uit:

  • 1 zachte bruine bol met kaas en 1 hard meergranen piramide broodje met achterham.
  • 1 appel.
  • 1 pakje Wicky multi fruit (zonder suiker).

* Een volledig veganistische variant is ook mogelijk. De lunch bestaat in dat geval uit vegan broodjes met vegan kaas en vegan paté. Let op: u kunt alleen een Smikkellunchbox bestellen indien u gebruik maakt van een van onze educatieve programma’s of rondleidingen. 

1
Wat kies jij?

Wat kies jij?

Het programma ‘Wat kies jij?’ (duur: 2 uur) brengt groepen langs essentiële delen van het museum waar het draait om het maken van keuzes. Leerlingen maken kennis met (fictieve) historische personen en situaties en leren van de dilemma’s van toen en nu.  Leerlingen worden vervolgens gestimuleer...

€ 25,00 (per museumcoach)

Rondleidingen

U kunt een 1,5 uur durende rondleiding boeken langs de hoogtepunten van het Vrijheidsmuseum onder leiding van een deskundige gids. 

€ 25,00 (per gids)