Terug
Hoe kunnen we helpen?

Toegankelijkheid

Het Vrijheidsmuseum is volledig rolstoeltoegankelijk. Bovendien zijn er enkele rolstoelen en rollators voor bezoekers beschikbaar. Het museum beschikt tevens over toiletten en een mindervalidentoilet. Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden.

Alle teksten en (audiovisuele) displays in het Vrijheidsmuseum zijn in drie talen uitgevoerd: Nederlands, Engels en Duits. Bezoekers aan het museum kunnen vrij gebruik maken van wifi.

Het Vrijheidsmuseum heeft een ruime gratis parkeerplaats en er zijn twee invalideparkeerplaatsen bij de hoofdingang. Daarnaast kunt u bij het museum uw fiets stallen en is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. Bussen kunnen gasten uit laten stappen voor de hoofdingang van het museum. Vervolgens kunt u uw bus of touringcar parkeren in de aangewezen parkeervakken. Voor de route omschrijving en de mogelijkheden per openbaar vervoer verwijzen wij u graag naar Route & Parkeren.

Tenslotte is het Vrijheidsmuseum ontzettend trots op het behalen van het Zilveren Keurmerk van Ongehinderd. Dit betekent dat het museum voldoet aan de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid Zilver.