Terug
Hoe kunnen we helpen?

Toegankelijkheid

Het Vrijheidsmuseum is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt over een rolstoeltoegankelijk toilet. Er zijn in de expositie om de 20 meter zitplaatsen aanwezig. Bezoekers kunnen kosteloos een rolstoel, rollator, klapstoel of geluiddempende koptelefoon lenen. Deze kunnen vooraf gereserveerd worden via ons contactformulier.

Mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking mogen gratis één begeleider meenemen in het museum. Hiervoor is geen bewijs of begeleiderskaart nodig. Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Alle teksten en (audiovisuele) displays in het Vrijheidsmuseum zijn in drie talen uitgevoerd: Nederlands, Engels en Duits. Alle video’s in de vaste tentoonstelling zijn in één taal gesproken (meestal Nederlands) en ondertitelt in Nederlands, Engels en Duits. Bezoekers aan het museum kunnen vrij gebruik maken van wifi.

Het Vrijheidsmuseum heeft een ruime gratis parkeerplaats en er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen bij de hoofdingang. Daarnaast kunt u bij het museum uw fiets stallen en is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. Bussen kunnen gasten uit laten stappen voor de hoofdingang van het museum. Vervolgens kunt u uw bus of touringcar parkeren in de aangewezen parkeervakken. Voor de route omschrijving en de mogelijkheden per openbaar vervoer verwijzen wij u graag naar Route & Parkeren.

Tenslotte is het Vrijheidsmuseum ontzettend trots op het behalen van het Zilveren Keurmerk van Ongehinderd. Dit betekent dat het museum voldoet aan de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid Zilver.