Terug
Hoe kunnen we helpen?

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de openingstijden van het Vrijheidsmuseum?
 • Het Vrijheidsmuseum is van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00-17.00 uur. Op zon- en feestdagen is het centrum open van 12.00-17.00 uur. Op 1 januari (Nieuwjaarsdag) en 25 december (1e Kerstdag) is het museum gesloten. Bij bepaalde evenementen kan het Vrijheidsmuseum soms langer geopend zijn. Raadpleeg daarvoor altijd de website.
 • Wat zijn de entreetarieven van het Vrijheidsmuseum?
 • Het Vrijheidsmuseum hanteert verschillende entreetarieven voor jongeren en volwassenen. Daarnaast zijn er diverse kortingen voor bijvoorbeeld veteranen, studenten en groepen vanaf 10 personen. Museumkaarthouders, kinderen tot 7 jaar en begeleiders van gehandicapten/mindervaliden hebben gratis toegang (maximaal 1 begeleider per persoon). Voor een compleet overzicht van alle tarieven verwijzen wij u graag naar de pagina Entreeprijzen. Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.
 • Kan ik in het Vrijheidsmuseum met contant geld betalen?
 • Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard. Groepsarrangementen of educatieve programma’s kunnen eventueel ook ‘op rekening’ betaald worden. U kunt dit tijdens uw aanvraag doorgeven.
 • Is het Vrijheidsmuseum toegankelijk voor mindervaliden of rolstoelgebruikers?
 • Het Vrijheidsmuseum is volledig rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn er enkele rolstoelen en rollators voor bezoekers beschikbaar. Het museum beschikt tevens over toiletten en een mindervalidentoilet. Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden. Tenslotte is het Vrijheidsmuseum ontzettend trots op het behalen van het Zilveren Keurmerk van Ongehinderd. Dit betekent dat het museum voldoet aan de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid Zilver.
 • Moet ik mij aanmelden als ik met een groep het Vrijheidsmuseum bezoek zonder groepsarrangement?
 • Bezoekt u als groep het Vrijheidsmuseum met 10 personen of meer dan krijgt u groepskorting. Het is raadzaam om uw bezoek vooraf aan te melden vanwege de mogelijke aanwezigheid van andere groepen of grote aantallen bezoekers in het museum. Dit kan per mail via welkom@vrijheidsmuseum.nl. Mocht u gebruik willen maken van een van onze groepsarrangementen dan is aanmelding vooraf ook noodzakelijk. In dat geval kunt u het aanvraagformulier voor groepsarrangementen hier invullen of contact opnemen met mw. Nadia Boujida (coördinator groepsreserveringen) via welkom@vrijheidsmuseum.nl.
 • Moet ik mij aanmelden als ik met een school of onderwijsinstantie het Vrijheidsmuseum wil bezoeken?
 • Het Vrijheidsmuseum heeft diverse educatieve programma’s opgesteld voor leerlingen van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het MBO en het Hoger Onderwijs. Meer informatie over de inhoud van de educatieve programma’s vindt u onder ‘Educatie’. Als u gebruik wilt maken van deze programma’s is aanmelding vooraf noodzakelijk. U kunt een reservering voor uw schoolgroep maken door het aanvraagformulier op de website in te vullen of door contact op te nemen met mw. Nadia Boujida (coördinator groepsreserveringen) via welkom@vrijheidsmuseum.nl.
 • Mag ik mijn huisdier meenemen?
 • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden.

Staat uw vraag of antwoord er niet tussen?

Stuur een mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl of vul het contactformulier in op onze website.