Terug
Hoe kunnen we helpen?

Het Vrijheidsmuseum organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor jong en oud in en rondom het museum. Dit kunnen zijn: kinderactiviteiten, fieldtrips in een historisch voertuig, lezingen, rondleidingen, etc. De activiteiten die op deze pagina staan vinden veelal plaats in het Vrijheidsmuseum zelf, maar bij gelegenheid kan dit ook op een andere locatie gebeuren. Dit wordt per activiteit vermeld.

Programma en prijzen zijn onder voorbehoud. Vrienden van het Vrijheidsmuseum hebben op vertoon van de vriendenpas gratis toegang tot alle evenementen, tenzij anders aangegeven. 

Expositie 'Buitengewone geschiedenis'

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

06-11-2021 - 31-12-2021

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.

Expositie 'Die Macht der Gefühle'

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

08-12-2021 - 31-12-2022

De tentoonstelling biedt een emotioneel-historisch perspectief op 100 jaar Duitse geschiedenis en illustreert de politieke en sociale impact van emoties.

Dag van de Rechten van de Mens

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

10-12-2021 | 14:00 - 17:00

Op vrijdag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek staat bij deze dag stil met een boeiende middag in de filmzaal over de actuele mensenrechtensituatie in Afghanistan.