Terug
Hoe kunnen we helpen?

Actualiteitsdebat: Europa en Oekraïne

Deze activiteit is voorbij

Lezingen

In het kader van de Dag van Europa (9 mei) organiseren het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 Nijmegen een groot debat: “In de Branding van de Actualiteit: Europa en Oekraïne”. Dit debat zal plaatsvinden op donderdag 19 mei 2022 in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. 

De hoofdrolspelers van het debat buigen zich deze avond over de oorlogssituatie in Oekraïne en de positie van de westerse wereld. Ze doen dit vanuit hun vakinhoudelijke visie, dan wel vanuit hun persoonlijke achtergronden. De volgende sprekers zullen deze avond deelnemen aan het debat:

  • Actrice, presentatrice en columniste Victoria Koblenko. Met haar Oekraïense afkomst is ze gespecialiseerd in Rusland.
  • Dr. Christ Klep: militair-historicus, publicist en commentator inzake o.a. militaire geschiedenis en internationale betrekkingen.
  • Prof. dr. Wim van Meurs, Oost-Europa historicus en hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Journalist en presentator Tako Rietveld zal als moderator het debat leiden.

Het programma start om 19.30 uur en is uiterlijk om 22.00 uur afgelopen. De prijs is € 6,50 p.p. en kan alleen per pinbetaling worden voldaan bij aankomst in het Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is niet geldig. 

Let op: ook voor vrienden en medewerkers van het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 geldt voor dit evenement de gestelde entreeprijs.

Reserveren is noodzakelijk. U kunt u reservering doorgeven via welkom@vrijheidsmuseum.nl of telefonisch via 024-3974404. 

Bronvermelding foto's:
Victoria Koblenko - Art series "Back2Black" by Marcel Krijger.
Tako Rietveld- Foto: Kindercorrespondent.

Informatie

Prijs: € 6,50 per persoon. De Museumkaart is niet geldig.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: