Terug
Hoe kunnen we helpen?

Lili Marleen Dag

Deze activiteit is voorbij

Evenementen

Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart? Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek geeft op deze én andere vragen antwoord. Dit gebeurt door middel van een publiekslezing, verzorgd door historica Wietske van der Spek, een doorlopende filmdocumentaire en live muziek waarbij Majorie Ceulemans-Scholtz het legendarische lied live zal vertolken, samen met een repertoire van (nostalgische) evergreens. 

Lili Marleen is méér dan een soldatenlied over afscheid en een onzekere thuiskomst. Het oorspronkelijk Duitse lied was populair onder zowel Duitse als geallieerde troepen, omdat het de menselijke gevoelens in oorlogstijd zo treffend verwoordde: de scheiding van geliefden, heimwee, eenzaamheid en angst voor de dood. De uitwerking ervan reikt tot en met de dag van vandaag. De mythe van Lili Marleen werd grootgemaakt door artiesten als Lale Andersen, Marlene Dietrich, Bing Crosby en Perry Como. Het lied werd onderwerp van veel theater- en cabaretuitvoeringen, documentaires en speelfilms.

Het programma is doorlopend van 13.00 tot 17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk gewenst moment aan kan schuiven bij één van de programmaonderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken. Voor een bezoek aan het Vrijheidsmuseum gelden de reguliere entreeprijzen. De Museumkaart is geldig.

Let op: Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.

Informatie

Prijs: Speciale entreeprijs €7. De Museumkaart is geldig.
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: