Terug
Hoe kunnen we helpen?

Onderwijssymposium over Holocausteducatie

Deze activiteit is voorbij

Lezingen

Langzamerhand zijn er steeds minder mensen die uit de eerste hand kunnen vertellen over de oorlog. Betekent deze overgang van memory naar history ook dat er sprake is van een veranderende omgang met het erfgoed van de oorlog? Welke ervaringen hebben docenten geschiedenis in de dagelijkse lespraktijk omtrent dit thema? Op donderdag 4 november 2021 organiseert het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen, in samenwerking met het Vrijheidsmuseum, het symposium ‘Onderwijs over de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder de Holocaust’. Niet alleen voor docenten geschiedenis, maar uitdrukkelijk ook voor diegenen die zich betrokken voelen. 

Sprekers zijn Stefan Skotnicki (4 en 5 Mei Comité Nijmegen), Ria van den Brandt (Radboud Universiteit Nijmegen), Wiel Lenders (directeur Vrijheidsmuseum), Marc van Berkel (Hogeschool Arnhem en Nijmegen), Huub Kurstjens (CITO), Ingrid Broess (Maaslandcollege) en Daniëlle van der Meer (Anne Frank Stichting). Het plenaire gedeelte van de avond zal worden afgesloten met een paneldiscussie. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de informatiemarkt, een workshop te volgen die verzorgd zal worden door de Anne Frank Stichting of een bezoek te brengen aan de vaste of tijdelijke tentoonstelling van het Vrijheidsmuseum.

Bij aankomst verwelkomen we u graag met broodjes en soep. Aanmelden is noodzakelijk: dit kan door een mail te sturen naar welkom@vrijheidsmuseum.nl ter attentie van ‘Symposium’. Graag onder vermelding van uw naam en, indien van toepassing, affiliatie (school, organisatie e.d.). Vragen kunt u mailen naar info@4en5mei-nijmegen.nl

Deelname aan het Onderwijssymposium, dat plaats zal vinden in het Vrijheidsmuseum, is geheel gratis. Het programma duurt van 17.00-21.30 uur. Een overzicht van het precieze programma vindt u hier.

Let op: de doorgang van het symposium is onder voorbehoud van de dan geldende COVID-19 maatregelen. Mochten er toch nog restricties zijn wat betreft het deelnemersaantal, dan schrijven we in op basis van volgorde van aanmelding.

Bronvermelding foto: Regionaal Archief Nijmegen, J.F.M. Trum F39788

Informatie

Prijs: Deelname is gratis. Aanmelden is echter wel noodzakelijk.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: https://vrijheidsmuseum.nl/