Terug
Hoe kunnen we helpen?

Open rondleidingen

Deze activiteit is voorbij

Rondleiding

Op zondag 12 juni 2022 organiseert het Vrijheidsmuseum een tweetal open rondleidingen in de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’. 

Daklozen, sekswerkers, alleenstaande moeders, grote arme gezinnen, langdurig werklozen. Dit is slechts een greep uit de zeer diverse groep mensen die tussen 1933 en 1945 van de nationaalsocialisten het stempel ‘asociaal’ kreeg. De tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek. De geschiedenis van als ‘asociaal’ vervolgden, 1933-1945’ vertelt hun verhalen, zowel in Duitsland als in bezet Nederland. ‘De Zwarte Driehoek’ is echter meer dan een tentoonstelling. Door voor het eerst onderzoek te doen naar de vervolging van ‘asocialen’ in bezet Nederland, schreef drs. Rense Havinga, conservator van het Vrijheidsmuseum, het eerste hoofdstuk van een geschiedenis die meer dan 70 jaar lang nauwelijks verteld is. Op 12 juni zal Rense Havinga de open rondleidingen door deze expositie verzorgen. 

De rondleidingen zijn van 13.00-14.30 uur en van 15.00-16.30 uur. Reserveren is niet nodig. Voor de open rondleidingen gelden de reguliere entreetarieven van het museum. De Museumkaart is geldig. 

Bronvermelding foto: Chris Booms en Paul van Galen.

Informatie

Prijs: Reguliere entreetarieven Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig.
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: