Terug
Hoe kunnen we helpen?

Reünie ‘A Bridge Too Far’

Deze activiteit is voorbij

Anders

Een ontmoeting met hoofdrolspelers en figuranten

Op donderdag 15 september organiseren het Infocentrum WO2 Nijmegen en het Vrijheidsmuseum een reünie van de iconische film ‘A Bridge Too Far’. Op deze avond nodigen we iedereen die in deze filmklassieker heeft gefigureerd, die betrokken was bij de productie of zich anderszins betrokken voelt, uit om aanwezig te zijn bij deze bijzondere bijeenkomst. Speciale gast is acteur Peter Faber, die in de film de rol van Kapitein Arie Dirk “Harry” Bestebreurtje speelde.

De avond begint met een cultuurhistorische en filmische analyse van dit stukje Nijmeegs en Arnhems trots, onder leiding van Constant Hoogenbosch, historicus, filmdocent en eigenaar van het filmpers- en communicatiebureau Movie Machine. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de audiovisuele beeldpresentatie getoond die in september 2020 al in het Infocentrum WO2 Nijmegen te bezichtigen was. Deze presentatie bestaat uit talrijke indrukwekkende ‘behind-the-scenes’-foto’s die zijn genomen door de toenmalige productieassistente Reineke Kramer en figuranten Cees Lange en Ton van Roozendaal. Reineke Kramer en Cees Lange komen deze avond ook aan het woord. De originele beelden laten niet alleen een andere kant van de beroemde film zien, maar geven ook een mooi tijdsbeeld van de jaren ’70. Uiteraard is op deze avond een belangrijke rol weggelegd voor Peter Faber die uitvoerig zal terugblikken op zijn ervaringen van destijds. Ook is er interactie met bezoekers in de zaal, die natuurlijk eveneens hun nog steeds levendige herinneringen hebben. 

Het programma start om 19.00 uur en is uiterlijk om 21.45 uur afgelopen (inclusief een pauze). Hierna is er nog ruimte voor een borrel in het Lindenberg Café waarbij gezamenlijke herinneringen opgehaald kunnen worden. Inloop is vanaf 18.30 uur. De prijs is € 12,50 per persoon (exclusief consumpties) en kan uitsluitend per pinbetaling worden voldaan bij aankomst in het Infocentrum WO2 Nijmegen. De Museumkaart is niet geldig.

In verband met de organisatie is reserveren noodzakelijk. Dit kan gedaan worden door te mailen naar welkom@infocentrumwo2.nl, onder vermelding van ‘Reünie A Bridge Too Far’. Deadline voor aanmelding is uiterlijk 14 september 2022.

Let op: ook voor medewerkers van het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 geldt voor dit evenement de gestelde entreeprijs.

Bronvermelding foto Peter Faber: Jesse Faber
Bronvermelding foto 'A Bridge Too Far': Ton van Roozendaal

  De reünie wordt mede mogelijk gemaakt in het kader van ‘Gelderland in Vrijheid’. 

Informatie

Prijs: € 12,50 p.p. (exclusief consumpties). Alleen pinbetaling mogelijk.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Infocentrum WO2 Nijmegen
Ridderstraat 27
6511 TM
Nijmegen
Website: https://infocentrumwo2.nl/