Terug
Hoe kunnen we helpen?

Shared History on Tour

Deze activiteit is voorbij

Tentoonstelling

Shared History on Tour: een Duits-Nederlandse geschiedenis per spoor

De pop-up tentoonstelling ‘Shared History on Tour’ vertelt over de spoorweggeschiedenis van de regio Niederrhein en toont belangrijke scènes van ontmoetingen rondom de spoorwegen in 360-gradenvideo’s. Het vertrekpunt is de spoorwegbrug over de Rijn bij Wesel. Tussen de opening in 1874 en de vernietiging in 1945 was het een belangrijke transportroute tussen Duitsland en Nederland, en als route voor langeafstandsreizigers, staatslieden en internationale post bij tijden zelfs van Europese en mondiale betekenis. 

De geschiedenis van de brug bij Wesel wordt vanuit verschillende perspectieven van weerszijden van de grens belicht. Verschillen, overeenkomsten en raakvlakken tussen de twee buurlanden worden duidelijk gemaakt aan de hand van de belangrijkste gebeurtenissen uit die tijd. 

Te zien in het Vrijheidsmuseum van 3 t/m 30 november 2021. 

Interreg Programma Deutschland-Nederland
De expositie “Shared History on Tour” is onderdeel van het project “Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen” en wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en met 1,2 miljoen euro door de Europese Unie, het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen (MWIDE NRW) en de provincies Gelderland en Limburg financieel ondersteund.

Informatie

Prijs: Standaard entreetarieven Vrijheidsmuseum
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: