Terug
Hoe kunnen we helpen?

Transgender geschiedenis door de ogen van jong en oud

Deze activiteit is voorbij

Overige

Op zaterdag 18 december vindt de activiteit ‘Transgender geschiedenis door de ogen van jong en oud’ plaats. Hoe kijkt een transgender tiener naar zichzelf en zijn plaats in de geschiedenis van transgender mensen in Nederland? En, hoe is dat bijvoorbeeld voor een trans vrouw van in de zeventig? Op deze dag bekijken we de wisselexpositie ‘Buitengewone Geschiedenis. Transgender in Nederland’ samen met Eveline (72) en Samuel (18).

Eveline en Samuel verschenen eerder dit jaar in de videoserie ‘Zie Je Mij’ van Zorgbelang Inclusief. We bekijken samen hun videoportretten en gaan in gesprek over transgender zijn, zichtbaarheid en media, geschiedenis en de ervaringen van verschillende generaties trans mensen. Vervolgens geeft de conservator van het Vrijheidsmuseum, Rense Havinga, een rondleiding door de expositie ‘Buitengewone Geschiedenis’, waarbij we het gesprek voortzetten aan de hand van persoonlijke verhalen en historische objecten. 

Inloop is vanaf 14.00 uur, het programma start om 14.30 uur. Reserveren is noodzakelijk: welkom@vrijheidsmuseum.nl. Entreeprijs: € 6,50 p.p. De Museumkaart is geldig. 

De expositie ‘Buitengewone Geschiedenis. Transgender in Nederland’ is een productie van IHLIA. De videoserie ‘Zie Je Mij’ van Zorgbelang Inclusief is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds. 

Informatie

Prijs: € 6,50 p.p. De Museumkaart is geldig.
Reserveren: Ja
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: