Terug
Hoe kunnen we helpen?
1

Wat kies jij?

Het programma ‘Wat kies jij?’ (duur: 2 uur) brengt groepen langs essentiële delen van het museum waar het draait om het maken van keuzes. Leerlingen maken kennis met (fictieve) historische personen en situaties en leren van de dilemma’s van toen en nu. 

Leerlingen worden vervolgens gestimuleerd om zich in deze situaties te verplaatsen en te reflecteren op hedendaagse vraagstukken die daar in het verlengde van liggen. In ‘Wat kies jij?’ gaan leerlingen aan de gang met het maken en beargumenteren van keuzes en is er veel interactie met de tentoonstelling. Dit educatieve programma stimuleert het inzicht en kritisch denken van leerlingen en laat hen zich verplaatsen in een ander. 

Uw programma:

  • Een introductie met onder andere een korte film.
  • Een interactieve rondleiding langs kernonderdelen van het museum. Hierbij komen de bezetting, vervolging en genocide, de bevrijding en de actualiteit aan bod.
  • Een afsluiting in het museum met de kans om zelf een boodschap achter te laten.

Belangrijke voorwaarden:

- Maximaal 120 leerlingen per educatief programma, maximaal 15 leerlingen per museumcoach.

- Voor scholen is het verplicht om een museumcoach te boeken. Het is dus niet mogelijk om eigen gidsen te laten rondleiden. 

- De genoemde prijzen zijn exclusief entree. Per school 2 betalende begeleiders/ docenten/ ouders (€ 7,00 p.p.), overige begeleiders hebben gratis toegang.

NB: In overleg met de docent kan het onderdeel ‘vervolging en genocide’ vervangen worden door het onderdeel ‘bombardementen’.

€ 25,00 (per museumcoach)