Terug
Hoe kunnen we helpen?

zondag 14 januari 2024

Esther Horsten nieuwe directeur Vrijheidsmuseum

Het bestuur van het Vrijheidsmuseum en Infocentrum WO2 Nijmegen heeft Esther Horsten-Theunissen benoemd tot nieuwe museumdirecteur.

Met ingang van 1 april aanstaande zal zij de huidig directeur, Wiel Lenders, opvolgen die dan met pensioen gaat.
Het bestuur van het Vrijheidsmuseum en Infocentrum WO2 is verheugd met de komst van Esther Horsten. Hans Verheijen, bestuursvoorzitter: “Met haar hebben wij de directeur gevonden die past bij de verdere doorontwikkeling van het museum en infocentrum. De inhoud staat als een huis, de boodschap is meer dan actueel. Op beide prachtige locaties is de afgelopen jaren enorm aan de weg getimmerd. Een verdere groei van het aantal bezoekers, ook vanuit Duitsland, en de versterking van de staf is de volgende ontwikkelstap. Esther Horsten sluit daar, met haar kennis en kunde, uitstekend op aan”.

Esther Horsten: “Het Vrijheidsmuseum laat op een boeiende manier een belangrijk deel van de geschiedenis van de regio zien, geplaatst in nationale en internationale context. Bovendien heeft het museum een boodschap die nog steeds relevant is en -helaas- relevant zal blijven. Ik draag er graag aan bij dat dit verhaal verteld kan blijven worden én dat nog meer mensen dit verhaal beleven. Leuk om te weten: ik ben geboren en getogen in Groesbeek. Zo ongeveer in de achtertuin van het museum, want vanuit mijn ouderlijk huis was de kenmerkende parachute zichtbaar.”

Het bestuur is er van overtuigd dat ze met haar de juiste persoon hebben gevonden om samen met staf en de ruim 150 vrijwilligers verder vorm te geven aan het Infocentrum WO2 in Nijmegen en het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en de ambities waar deze voor staan.

Esther is op dit moment verbonden aan Museumpark Orientalis als programma-manager, is zakelijk manager en projectmanager van Stichting Smaakcentrum en adviseert Syntein (regionale huisartsenorganisatie voor Noord-Limburg en het Land van Cuijk) op communicatief vlak. Zij studeerde aan de Hogere Hotelschool in Maastricht en volgde opleidingen op het gebied van Journalistiek.