Terug
Hoe kunnen we helpen?

dinsdag 22 november 2022

(Familie-)lezing en proeverij eet!verleden

Koken en eten tijdens WO2

Op zondag 11 december a.s. geeft Manon Henzen van eet!verleden een speciale familielezing in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Daarnaast biedt zij een proeverij aan. Zowel de lezing als de proeverij zullen in het teken staan van koken en eten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van 13.00 tot 14.00 uur vindt er een interactieve lezing plaats, waarbij je niet alleen meer leert over koken en eten tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar waarbij ook genoeg te zien, te ruiken en te proeven is. Doorlopend tussen 14.00 en 17.00 uur staat Manon in ons museumcafé voor je klaar met diverse hapjes en een tafel gevuld met boeken, interessante objecten en eigen producten.

Eet!verleden laat je kennis maken met de geschiedenis van eten en drinken. Manon Henzen, oprichtster van eet!verleden, organiseert historische kookcursussen, reizen, kookworkshops en lezingen en publiceert historische kookboeken en online cursusmateriaal. Dit alles is gebaseerd op historische bronnen, zoals kookmanuscripten, schilderijen, fresco’s en archeologische vondsten uit Europa en de Arabische wereld. Over de Tweede Wereldoorlog schreef ze eerder ook het kookboek ‘Koken in Oorlogstijd’ en organiseerde ze al Oorlogsproeverijen.

Voor zowel de lezing als de doorlopende proeverij gelden de reguliere entreetarieven van het Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig. Voor de lezing is het echter wel noodzakelijk om te reserveren. Dat kan per mail via welkom@vrijheidsmuseum.nl of door te bellen naar 024 397 44 04. 

Let op: Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.

Locatie: Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 11 december 2022.
Interactieve lezing: 13.00-14.00 uur. Proeverij: doorlopend tussen 14.00-17.00 uur.
Standaard entreetarieven Vrijheidsmuseum
Reserveren voor de lezing is noodzakelijk: 024-3974404 of per mail naar
welkom@vrijheidsmuseum.nl