Terug
Hoe kunnen we helpen?

maandag 26 augustus 2019

Herdenkingsconcert Operatie Market Garden

International Liberation Choir

Ter herinnering aan 75 jaar Operatie Market Garden vinden er in september 2019 een drietal speciale herdenkingsconcerten plaats. Deze concerten zullen worden uitgevoerd door een internationaal gelegenheidskoor, samengesteld uit 32 zangers en zangeressen uit alle betrokken landen (o.a. Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland). 

Het klassieke repertoire dat tijdens de concerten ten gehore wordt gebracht is eveneens afkomstig van diverse componisten, verspreid over landen die betrokken waren bij WO2. Van de prachtige muziek is één werk speciaal voor deze bijzondere gelegenheid gecomponeerd.

Het bijzondere koor staat onder leiding van dirigent en componist Peter Leech (zoon van een veteraan). Leech heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij dirigeerde verschillende koren verspreid over de hele wereld. Momenteel is hij ook als docent verbonden aan de Cardiff University of Music in Wales. 

De concerten zullen worden uitgevoerd op drie verschillende locaties, te weten:

• Maandag 16 september, 20.00 uur: Dominicanenklooster, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen

• Dinsdag 17 september, 20.00 uur: Sint Petrus kerk, Kerkstraat 24, 5401 BE Uden 

• Woensdag 18 september 20.00 uur: Historische kerk aan de Groesbeek, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek

Inloop vanaf 19.30 uur (met koffie/thee*, tegen betaling), aanvang: 20.00 uur, einde rond 21.00 uur (er is geen pauze). * In Uden wordt er vooraf koffie en thee geschonken in het parochiecentrum.

De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Kaarten zijn vanaf nu online te koop via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-concert-75-jaar-operatie-market-garden-groesbeek-18-september-65417504517. Ook voorafgaand aan de concerten worden er kaarten verkocht aan de deur voor hetzelfde bedrag van € 5,00 pp.

Deze concertreeks wordt georganiseerd door het Vrijheidsmuseum in samenwerking met Beatrix Smit en het Dominicanenklooster Huissen.

De concerten worden mede gefinancierd door Gelderland Herdenkt, Berg en Dal Herdenkt en het vfonds.