Terug
Hoe kunnen we helpen?

vrijdag 14 oktober 2022

Lili Marleen dag in het Vrijheidsmuseum

Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart? Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord tijdens een speciale Lili Marleen dag op zondag 23 oktober a.s. in het museum. Dit gebeurt door middel van een publiekslezing, verzorgd door historica Wietske van der Spek, een doorlopende filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied zal live worden vertolkt door zangeres Majorie Ceulemans-Scholtz. Zij brengt daarnaast een repertoire van (nostalgische) evergreens. 

Lili Marleen is méér dan een soldatenlied over afscheid en een onzekere thuiskomst. Het oorspronkelijk Duitse lied was populair onder zowel Duitse als geallieerde troepen, omdat het de menselijke gevoelens in oorlogstijd zo treffend verwoordde: de scheiding van geliefden, heimwee, eenzaamheid en angst voor de dood. De uitwerking ervan reikt tot en met de dag van vandaag. De mythe van Lili Marleen werd grootgemaakt door artiesten als Lale Andersen, Marlene Dietrich, Bing Crosby en Perry Como. Het lied werd onderwerp van veel theater- en cabaretuitvoeringen, documentaires en speelfilms.

Het programma is doorlopend van 13.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programmaonderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken. Voor een bezoek aan het Vrijheidsmuseum gelden de reguliere entreeprijzen.

Let op: Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.

Locatie: Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: zondag 23 oktober 2022. Doorlopend van 13.00-17.00 uur.
Reguliere entreetarieven Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is geldig.
Informatie: 024-3974404;
welkom@vrijheidsmuseum.nl