Terug
Hoe kunnen we helpen?

zondag 6 juni 2021

Ria Roosendaal (84) komt op voor het Vrijheidsmuseum

Ooggetuige Ria Roosendaal (84) vindt dat het Vrijheidsmuseum vooral vooruit moet kijken. “Maar zonder dat je weet wat er in het verleden is gebeurd, lukt dat niet. Daarom deel ik mijn verhaal, het verhaal van mijn jeugd in Nijmegen als frontstad, met de bezoekers in het museum. Het is belangrijk dat die mogelijkheid blijft bestaan, alleen daarom al mag het Vrijheidsmuseum nooit verdwijnen."  

Vanaf 5 juni kunt u zélf het verhaal horen van Ria en haar Duitse leeftijdgenoot Maria, in een indrukwekkende videopresentatie. U wilt toch ook dat deze verhalen bewaard blijven – kom op en steun het vrijheidsmuseum! 

Kom zelf een kijkje nemen, het museum is weer open voor publiek vanaf 5 juni. En met uw steun blijft dat zo, ook in de toekomst!

Kom op voor het vrijheidsmuseum en doneer via: www.komopvoorhetvrijheidsmuseum.nl

Bekijk hier het filmpje waarin zij het belang van het Vrijheidsmuseum aangeeft:

Door COVID-19 is het Vrijheidsmuseum in de laatste 15 maanden bijna 10 maanden gesloten geweest. Voor een museum dat bijna geen subsidie heeft is dat rampzalig. Al vanaf de oprichting in 1987 doet het museum het nagenoeg op eigen kracht, maar in deze zware tijd lukt dat niet. De financiële nood is hoog. Het museum mag niet omvallen of vleugellam raken! Laat dat alsjeblieft niet gebeuren. Met uw bijdrage kunnen wij onze vrijheidsboodschap blijven uitdragen. Kom op voor het Vrijheidsmuseum en steun ons!