Terug
Hoe kunnen we helpen?

woensdag 31 juli 2024

Tip! Ontdek de historische omgeving van Groesbeek met een wandel-/escapetour!

Ervaar zelf het landschap en de omgeving van nu en 80 jaar geleden. De 2 wandeltours brengen je op de historische locaties waar je achtergrondinformatie krijgt middels QR kodes en wordt geconfronteerd met de situatie en keuzes van toen. Gedropt in Groesbeek (13km 3½ uur) Het is 17 September 1944, je komt uit de lucht vallen en maakt voor het eerst kennis met Groesbeek. Wat gebeurt er, wat doe je en vooral; welke keuzes maak je?

Het gezicht van de bevrijder (10km, 3 uur) Groesbeek is bevrijd maar aan de Duitse kant staat zwaar geschut opgesteld. Een geallieerd offensief wordt voorbereid. Wie zijn dat, hoe loopt het af? Met de Escapetour wordt je uitgedaagd om de bevrijdingsfilm van George Hebenstreit terug te vinden waarbij je door het gebied van Market Garden wordt gevoerd en aan de hand van opdrachten de puzzelstukjes aan elkaar moet plakken.

Te laat gedropt in Groesbeek (6km, 2 uur) George Hebenstreit wordt op 18 September 1944 gedropt, filmt alles maar bergt de film te goed op. Lukt het jou om de film op te sporen?

Uw programma:

  • U bent actief op historische locaties in het Groesbeekse landschap. Het spelelement en de actieve wandeling zorgen voor een positieve impuls van brein en benen.
  • Het is informatief, actief, sportief, boeiend en gezellig.
  • De start en het eindpunt zijn in het centrum van Groesbeek bij Escape Groesbeek / Spellencafé Het Vrolijke Bordje Dorpsstraat 7

* Prijs: € 7- pp. Via info@hetvrolijkebordje.nl of 06-45726808. Zie ook www.escaperoomgroesbeek.nl