Terug
Hoe kunnen we helpen?

dinsdag 12 december 2023

Winterweken in het Vrijheidsmuseum

Met de komende feestdagen en jaarwisseling nadert ook de tijd van goede voornemens en reflectie op het huidige jaar. Een mooi moment voor een ander perspectief of een verhaal dat ertoe doet! In het Vrijheidsmuseum beleef je tijdens de weken van de kerstvakantie op verschillende manieren het Verhaal van Oorlog en Vrijheid Zonder Grenzen. Door de Tweede Wereldoorlog te presenteren vanuit verschillende perspectieven, ontstaat een veelzijdig verhaal, dat de gebeurtenissen vóór, tijdens en na de oorlog verbindt met de actualiteit.

Met maar liefst twee familiedagen nodigen we gezinnen met kinderen uit om laagdrempelig ons museum te ontdekken. Aan de hand van de Kijkwijzer kunnen jonge mensen opdrachten maken, objecten aanraken en op interactieve wijze de vaste expositie ervaren. ‘Kijk je ogen uit!’ en maak gebruik van de voordelige tarieven op donderdag 28 december 2023 en dinsdag 2 januari 2024, van 10:00 tot 17:00 uur. Op deze dagen gelden er ook speciale entreeprijzen. Voor een kinderticket betaal je geen € 8,00 maar € 6,00 p.p. Voor ons familieticket (twee volwassenen plus twee kinderen 7-17 jaar) betaal je geen € 43,00 maar slechts € 35,00!

Laat je kinderen kennismaken met het verhaal van Anne Frank, door middel van een interactieve en educatieve middag. Deze populaire Anne Frank middag wordt aangeraden voor kinderen met een leeftijd van 10-12 jaar. Deelname kost €7,- p.p. incl. toegang voor het museum (hetzelfde geldt voor max. één begeleider), reserveren is noodzakelijk. Het programma vindt plaats op woensdag 3 januari 2024 van 14:00 tot 15:30 uur.

Twee fantastische Opa’s en Oma’s geven in een knusse verhalenhoek hun ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding mee aan nieuwsgierige kinderen, waarbij alle vragen welkom zijn. Naast de introductiefilm wordt er ook een klein rondje door de vaste expositie gelopen, waarbij de ooggetuigen van toen beiden één bijzonder object uitkiezen om over te vertellen. Deelname kost €7,- p.p. incl. toegang voor het museum (hetzelfde geldt voor max. één begeleider), reserveren is noodzakelijk. ‘Opa’s en Oma’s vertellen vindt plaats op donderdag 4 januari 2024, van 14:00 tot 15:00 uur.

Naast dit inspirerende programma is er ook een uitgelezen kans om nog de spannende expositie Dubbelspion te bezoeken. Maak kennis met 4 echte dubbelspionnen uit de Tweede Wereldoorlog en hun sensationele levensverhalen. Door raadsels op te lossen, kun je hun ware identiteit onthullen. Daarnaast is er een aparte ruimte waar je op interactieve wijze kunt leren hoe misinformatie in het heden wordt toegepast. Grijp je kans, want de tentoonstelling is nog te zien en te beleven tot en met 7 januari 2024!

Locatie: Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: woensdag 20 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024
Vragen & reserveren: 024-3974404 of per mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl
Website: www.vrijheidsmuseum.nl
Facebook: /vrijheidsmuseumNL, Twitter: @nooit1verhaal
Instagram: /vrijheidsmuseum; LinkedIn: /company/vrijheidsmuseum