Terug
Hoe kunnen we helpen?

dinsdag 12 juli 2022

Zomerprogramma Vrijheidsmuseum

Diverse activiteiten voor jong en oud

In de zomer organiseert het Vrijheidsmuseum in Groesbeek verschillende activiteiten voor jong en oud in en om het museum. Zo zijn er diverse kinderactiviteiten, kan er meegereden worden in een authentieke Willy's MB uit WO2 en is er de mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ te bezoeken.

Kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar kunnen alles te weten komen over Anne Frank tijdens speciale Anne Frank middagen (27 juli en 17 en 31 augustus, reserveren is noodzakelijk). Wie was Anne eigenlijk en in welke wereld groeide ze op? Gedurende deze interactieve en educatieve middag leren kinderen ook meer over het verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

Daarnaast organiseert het museum op 29 juli en op 12 en 26 augustus de “Kijk je ogen uit!”-familiedagen. Aan de hand van onze Kijkwijzer (geschikt voor jonge bezoekers van ongeveer 9 t/m 13 jaar) maak je een tocht door het museum en kijk je je ogen uit. Ontdek bijvoorbeeld hoe zwaar de rugzak van een parachutist was of hoe een trui gebreid van hondenhaar voelt. Heb je alle opdrachten gedaan? Dan wacht jou een zomerse verrassing in ons museumcafé! Tijdens de “Kijk je ogen uit!”-familiedagen gelden er ook speciale gereduceerde tarieven voor kinderen en voor ons familieticket (2 volw. + 2 kind 7-17 jaar). 

Grateful Generation Tours verzorgt op 28 augustus weer spannende fieldtrips in een authentieke Willy’s MB uit WO2. Deze korte tours van 30 minuten (voor 2-3 personen) gaan langs de slagvelden van Market Garden en zijn ieder half uur doorlopend. De fieldtrips zijn geschikt voor alle leeftijden. Reserveren kan ter plekke op de dag zelf.

Ten slotte kunt u een bezoek brengen aan de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek. De geschiedenis van als ‘asociaal’ vervolgden, 1933-1945’. Daklozen, sekswerkers, alleenstaande moeders, grote arme gezinnen, langdurig werklozen. Dit is slechts een greep uit de zeer diverse groep mensen die tussen 1933 en 1945 van de nationaalsocialisten het stempel ‘asociaal’ kreeg. De tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ vertelt hun verhalen, zowel in Duitsland als in bezet Nederland. De expositie is nog t/m 2 oktober 2022 in het Vrijheidsmuseum te zien.

Kijk voor meer informatie over alle evenementen, reserveren, tijden en prijzen in onze online activiteitenagenda.
Informatie: 024-3974404 of per mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl.