Terug
Hoe kunnen we helpen?

Expositie 'De Democratiefabriek'

Deze activiteit is voorbij

Tentoonstelling

Van 26 april t/m 31 oktober 2021 in het Vrijheidsmuseum de educatieve expositie ‘De Democratiefabriek’ te zien. Dit is een interactieve tentoonstelling vol machines, apparaten en gereedschappen, waarin kinderen en jongeren met elkaar of met hun gezin democratie onderzoeken en oefenen. 

In ‘De Democratiefabriek’ gebruik je je hoofd, hart en handen. Grote thema’s zoals conflicten, macht, vrijheid, pesten, gelijkheid en democratie komen in de expositie aan bod. Kinderen en jongeren worden uitgedaagd om zelf bij te dragen aan het samenleven in vrede en vrijheid. Gaandeweg ontdekken bezoekers dat de tentoonstelling eigenlijk over henzelf gaat en de idealen en waarden die ze zelf hebben. 

De expositie is ook uitermate geschikt voor schoolgroepen van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO. In tweetallen volgen leerlingen/studenten op hun eigen niveau een route in de tentoonstelling, onder begeleiding van een gids van het Vrijheidsmuseum. Ze werken aan interactieve opdrachten, noteren de antwoorden in hun routeboekje en kunnen thuis of op school een certificaat printen. Ontdekken, beleven en doen staan centraal. Voor docenten is een digitale handleiding beschikbaar om het bezoek met de leerlingen en/of de studenten te verwerken. 

‘De Democratiefabriek’ is ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie (www.vredeseducatie.nl). De vernieuwende expositie is t/m 31 oktober 2021 in het Vrijheidsmuseum te bezichtigen. 

Scholen die geïnteresseerd zijn in een bezoek kunnen het aanvraagformulier op de website invullen via https://vrijheidsmuseum.nl/rondleidingen.

Informatie

Prijs: Reguliere entreetarieven Vrijheidsmuseum
Reserveren: Nee
Datum en tijd:

    Deze activiteit is voorbij

Locatie: Vrijheidsmuseum
Wylerbaan 4
6561 KR
Groesbeek
Website: