Terug
Hoe kunnen we helpen?

Het Vrijheidsmuseum organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor jong en oud in en rondom het museum. Dit kunnen zijn: kinderactiviteiten, fieldtrips in een historisch voertuig, lezingen, rondleidingen, etc. De activiteiten die op deze pagina staan vinden veelal plaats in het Vrijheidsmuseum zelf, maar bij gelegenheid kan dit ook op een andere locatie gebeuren. Dit wordt per activiteit vermeld.

Programma en prijzen zijn onder voorbehoud. Vrienden van het Vrijheidsmuseum hebben op vertoon van de vriendenpas gratis toegang tot alle evenementen, tenzij anders aangegeven. 

Geen activiteiten beschikbaar

Er zijn geen activiteiten beschikbaar in de gekozen periode of activiteit.

Kies een andere datum, maand en / of activiteit.

Evenementen in het verleden

Transgender Gedenkdag in het Vrijheidsmuseum

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Ter gelegenheid van de Internationale Transgender Gedenkdag organiseert het museum in samenwerking met historicus Alex Bakker en de Transgendergroep Nijmegen een speciale activiteit met het thema ‘Transgender erfgoed en gedenken’.

Expositie 'Buitengewone geschiedenis'

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.

Onderwijssymposium over Holocausteducatie

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen organiseert, in samenwerking met het Vrijheidsmuseum, het symposium ‘Onderwijs over de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder de Holocaust’. Niet alleen voor docenten geschiedenis, maar uitdrukkelijk ook voor diegenen die zich betrokken voelen. 

Shared History on Tour

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

De pop-up tentoonstelling ‘Shared History on Tour’ vertelt over de spoorweggeschiedenis van de regio Niederrhein en toont belangrijke scènes van ontmoetingen rondom de spoorwegen in 360-gradenvideo’s.