Terug
Hoe kunnen we helpen?

Het Vrijheidsmuseum organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor jong en oud in en rondom het museum. Dit kunnen zijn: kinderactiviteiten, fieldtrips in een historisch voertuig, lezingen, rondleidingen, etc. De activiteiten die op deze pagina staan vinden veelal plaats in het Vrijheidsmuseum zelf, maar bij gelegenheid kan dit ook op een andere locatie gebeuren. Dit wordt per activiteit vermeld.

Programma en prijzen zijn onder voorbehoud. Vrienden van het Vrijheidsmuseum hebben op vertoon van de vriendenpas gratis toegang tot alle evenementen, tenzij anders aangegeven. 

Shared History on Tour

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

03-11-2021 - 30-11-2021

De pop-up tentoonstelling ‘Shared History on Tour’ vertelt over de spoorweggeschiedenis van de regio Niederrhein en toont belangrijke scènes van ontmoetingen rondom de spoorwegen in 360-gradenvideo’s. 

Expositie 'Buitengewone geschiedenis'

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

06-11-2021 - 31-12-2021

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Zeventig jaar geschiedenis van trans personen in Nederland komt samen in een visueel rijke expositie met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke objecten.