Terug
Hoe kunnen we helpen?

Het Vrijheidsmuseum organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor jong en oud in en rondom het museum. Dit kunnen zijn: kinderactiviteiten, fieldtrips in een historisch voertuig, lezingen, rondleidingen, etc. De activiteiten die op deze pagina staan vinden veelal plaats in het Vrijheidsmuseum zelf, maar bij gelegenheid kan dit ook op een andere locatie gebeuren. Dit wordt per activiteit vermeld.

Programma en prijzen zijn onder voorbehoud. Vrienden van het Vrijheidsmuseum hebben op vertoon van de vriendenpas gratis toegang tot alle evenementen, tenzij anders aangegeven. 

Expositie Dubbelspion

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

27-04-2023 10:00 - 05-05-2024 17:00

Tijdelijke expositie over Oorlog, Verraad en Misinformatie

Evenementen in het verleden

Requiem voor Auschwitz

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Een programma in het kader van de herdenking van de vervolging van Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Bevrijdingsfestival

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Tijdens de Nationale Bevrijdingsdag organiseert het Vrijheidsmuseum het jaarlijkse bevrijdingsfestival: een feestelijk programma in en rondom het museum met o.a. muziek en diverse activiteiten.

Nationale Dodenherdenking, stille tocht Groesbeek

Canadese Militaire Erebegraafplaats, Groesbeek

Om 19.00 uur is er een stille tocht naar de Canadese Militaire Erebegraafplaats in Groesbeek. Na afloop van het programma is er een bijeenkomst in het Vrijheidsmuseum.

Actie “Niet Weggooien!”

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Op deze dag kan men met schenkingen naar het Vrijheidsmuseum komen. Foto's, brieven, documenten, voorwerpen etc. Het museum heeft ze graag! Het doel is om voorwerpen en documenten uit de oorlogsjaren, die nu nog thuis op zolder of in de opslag liggen, te bewaren voor de toekomst.