Terug
Hoe kunnen we helpen?

dinsdag 9 juli 2024

Duik deze zomer in de geschiedenis!

Vakantieprogramma in het Vrijheidsmuseum

De zomer is begonnen en de vakantie staat voor de deur! Zowel voor reizigers als bewoners van onze mooie regio is dit een uitgelezen kans om je te verdiepen in de veelzijdige geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ontdek het verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen, in het Vrijheidsmuseum.

Speciaal voor kinderen hebben we onze interessante en geliefde workshops weer in de etalage gezet: tijdens de Anne Frank middag leer je meer over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van een jong meisje, bij Grootouders vertellen sluit je aan in een knusse vertelhoek, waar mensen vertellen over hun jeugd tijdens de oorlog en bevrijding. Graag beantwoorden zij ook vragen. Op de ‘Kijk je ogen uit!’-familiedag krijgen gezinnen met kinderen korting op entree en gaan zij met de boeiende Kijkwijzer dwars door het museum.

Activiteit
Datums & Tijden
Prijs
Anne Frank middag
Dinsdag 23-7 14:00-15:30
€8,- p.p.
(per kind en per max. 1 begeleider)
‘Kijk je ogen uit!’ familiedag
Maandag 29-7 10:00-17:00
Kinderticket = van €8,- voor €6,- Familieticket* = van €43,- voor €35,-
*Twee volwassenen en twee kinderen 7-17 jr.
Grootouders vertellen
Donderdag 1-8 14:00- 15:00
€8,- p.p. (per kind en per max. 1 begeleider)
Anne Frank middag
Dinsdag 6-8 14:00-15:30

‘Kijk je ogen uit!’ familiedag
Maandag 12-8 10:00-17:00

Grootouders vertellen
Donderdag 15-8 14:00- 15:00

Let op! Reserveren is voor alle activiteiten noodzakelijk, met uitzondering van de familiedag. Kijk voor meer informatie op de website: www.vrijheidsmuseum.nl.

Verder lenen de exposities zich ook voor de jonge bezoekers: De vaste expositie bevat veel interessante objecten (waarvan je sommige mag aanraken) en filmfragmenten die de geschiedenis tot leven brengen. Vanuit verschillende perspectieven krijg je een veelzijdig beeld van de Tweede Wereldoorlog. Kinderen maken met de Kijkwijzer leuke opdrachten om de geschiedenis op een interactieve manier te onderzoeken. In de tijdelijke expositie ‘Liefde in Oorlogstijd’ duik je in de diverse liefdesverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit een nagebouwd steegje bezoek je een woonkamer, een onderduik, een cel, een café en een kamer gewijd aan de oorlogsbruiden en de bevrijding. Een intieme expositie met nog nooit eerder getoond materiaal, die je hart sneller doet kloppen!

Locatie: Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 23 juli t/m 15 augustus 2024
Informatie: 024-3974404 of per mail naar welkom@vrijheidsmuseum.nl
Website: https://www.vrijheidsmuseum.nl
Facebook: /vrijheidsmuseumNL, Instagram: /vrijheidsmuseum;
LinkedIn: /company/vrijheidsmuseum